Аби привітати заручника Кремля, у центрі Києва зібралися його рідні, друзі і просто небайдужі українці. Друзі та колеги режисера привітали Олега і зачитали від інших людей добрі слова та побажання.

Також вони закликали писати російському бранцю листи. Щоправда, є чимало вимог, аби вони пройшли тюремну цензуру. Зокрема, листи мають бути написані російською мовою і без провокативних фраз.

Читайте також: Скандальні Pussy Riot оригінально привітали Сенцова у Москві: фото

Вже третій день народження Олег Сенцов провів за ґратами. Цього року він відзначає його в Якутії.

Олег Сенцов захопився кінематографом у 2008 році. Його перший повнометражний фільм "Гамер" показали на міжнародному кінофестивалі у Роттердамі.

Згодом він почав роботу над фільмом "Носоріг". Однак стрічка так і залишилася ідеєю. Під час Революції гідності Сенцов пішов на Майдан. Під час початку окупації Криму він їздив у рідний Сімферополь, намагався організовувати акції "За єдину країну". За це російська влада приписала Сенцову тероризм.

Читайте також: Як українці креативно вітають ув'язненого режисера Олега Сенцова

В Криму у Сенцова залишилася мати, жінка та двоє дітей. У своїх листах він найбільше переймається за них. На тюремні умови не скаржиться.

Разом з Олегом 10-річний термін ув'язнення отримав ще один кримчанин – Олександр Кольченко. Усі звинувачення проти них були сфальсифіковані, оскільки відсутні прямі докази й очевидний політичний характер справи.

Численні публічні акції в Україні та закордоном, підтримка світових зірок та політиків, офіційні дипломатичні звернення поки не допомагають звільнити бранців з-за ґрат. Попереду розгляд справи у Європейському суді з прав людини.