Юні українські бейсболісти вже тренуються і, можливо, вже за 5 років гратимуть за збірну України на Олімпіаді у Токіо. Дітей рік тому зібрали в одній школі під Києвом два гравці збірної України з бейсболу. Більшість дітлахів тоді навіть не знали, ані коли махати биткою, ані куди після цього бігти.

Бейсбольний матч складається з 9 раундів, які називаються інінги. Спочатку одна команда кидає м'яч, інша — відбиває. Потім міняються. Гравець, який влучив биткою, має пробігти принаймні одну з чотирьох баз. Щойно суперники піймають м'яч та передадуть його на базу, бігун зупиняється. Коли гравець пробігає всі 4 бази, його команда отримує очко.

Діти з київської школи мріють грати у найсильнішій лізі світу — північноамериканській МЛБІ. Але наші бейсболісти поки що не мають власної арени і змушені тренуватися на футбольних стадіонах. Тренери виношують план збудувати бейсбольний комплекс біля селища Чайки на Київщині.

Українська збірна з бейсболу зараз входить до 10 найкращих у Європі. Можливо до Олімпіади в Токіо, де бейсбол може дебютувати, як новий вид спорту, нашу команду підсилить і хтось з цих юнаків.

Автор — Руслан Вініченко.