Про це повідомив кореспондент 24 Каналу в прямому ефірі.

Український стяг уже майорить поруч із прапором ЄС, який повісили після завершення офіційної церемонії. Честь підняти жовто-блакитний прапор цього року випала п’ятьом військовим. Вони у 2014 році теж вивішували стяги над щойно звільненими населеними пунктами Донеччини та Луганщини.

Читайте також: Як змінилася Україна за три роки війни: думка експерта

На церемонію підняття урочистого прапора прийшла чи не вся політична верхівка країни. Петро Порошенко виступив із промовою про доісторичні паралелі. Він зазначив, що 100 років тому, коли проголосили УНР, український стяг майорів над Києвом. Президент не оминув можливості покритикувати своїх політичних опонентів, зважаючи на те, що сьогодні державне свято.

На жаль, в силу чи то егоїзму, чи то політичного дальтонізму не всі політики здатні розгледіти, що в умовах зовнішньої агресії, у внутрішній боротьбі існують червоні лінії. Переступати їх категорично заборонено,
– заявив Петро Порошенко.

Як правило, на таких важливих заходах президент озвучує важливі новини року із цим не склалося. Петро Порошенко заявив про постулати, які неодноразово повторювалися: головна надія української незалежності – це Збройні сили.

Президент наголосив, що Україна з усіх сил буде наближатися до Європи та інтегруватися в Північноатлантичний альянс. Очільник країни зазначив,що над окупованим Кримом та Донбасом обов’язково замайорить український прапор.

Нагадаємо, що на українців чекає парад до Дня незалежності та чотири дні вихідних.