Чудотворні ікони привезли до Києва з усіх куточків України. Кожен охочий зможе доторкнутися до образів, які знаходяться у Києво-Печерській лаврі. У кожної з 11 чудотворних ікон власна історія. Образи зі сходу везли на захід і навпаки.

"Ми всі будемо молитися, щоб Господь всіх нас умиротворив. Попросимо Господа, щоб він нам подарував мир душевний та мир нашій державі", – зазначив керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній.

Читайте також: Правоохоронці перекрили центр Києва на два дні

Цього року на свято приїхали паломники з Румунії, Білорусі та Молдови. На молебень та хресну ходу прийдуть до 70 тисяч вірян.

День хрещення Київської Русі-України припадає на 28 липня, однак святкові заходи триватимуть два дні. В УПЦ уточнюють, що християни відзначають дві важливі події – 25-річчя Архієрейського Харківського Собору та День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимир.

Нагадаємо, у 2016 році УПЦ МП провела в Україні хресну ходу, яка супроводжувалася блокуваннями та скандалами. 27 липня прочани, які на початку липня вирушили з Донбасу, дістались до Києва. Її апогеєм став спільний молебень на Володимирській гірці.