В київській адміністрації заявили, всі столичні дороги розчищені. Цілу ніч у місті працювали аж 600 одиниць снігоприбиральної техніки. А вїзд вантажівок до Києва обмежили. Автомобілі, які були припарковані на дорозі і заважали прибиранню снігу, забирали евакуаторами.

Але, як виявилось, розчистили лише основні магістралі столиці. Тож, чим ближче до околиць та спальних районів, тим більше снігу.

Окрім того, перехожі не задоволені, що сніг згрібають на узбіччя і тротуари.

У відповідь в мерії зазначили, що не вистачає двірників. На думку чиновників, територію перед своїми офісами повинні прибирати представники фірм та державних установ.

Штраф 1800 гривень за не прибирання снігу. Тому така робота продовжується. Минулого року ми наштрафували на 400 тисяч гривень,
– заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Зазначимо, що в столиці за перші години снігопаду трапились майже 200 ДТП. Кілька автівок постраждали через падіння снігу та буруль із дахів.

Читайте також: Коли ще перед українцями вибачались за стихійне лихо?

За даними синоптиків, снігопади припинились практично по всій території України. Але з завтрашнього дня, 15 листопада, насувається похолодання. Тому на дорогах може утворитись ожеледиця.