Ірпінські чиновники зуміли перетворити шляхетну будівничу справу в місце не зовсім законного збагачення. За кілька останніх років маленьке місто на Київщині перетворився на сучасне місто: суцільні висотки та красиві парки. Хто творець цієї благодаті, знає чи не кожен місцевий житель. Це мер Ірпеня Володимир Карплюк.

Гарні дороги та затишні парки – надто мізерна плата за землі, які мер міста отримав майже за дарма. Щоб провернути такі оборудки, місцевому магнату довелось придумати просто віртуозні схеми.

Читайте також: Хто незаконно будує житло на берегах українських річок

Відколи Київська обласна адміністрація передала землі лісогосподарського призначення під опіку Ірпінській міській раді, чиновники отримали волю в розпорядженні сотнями гектарів. Однак лісовий фонд перевести в житловий – справа непроста: потрібно отримати дозволи з різних відповідних інстанцій. Але ірпінські магнати з цим впорались на відмінно. Не зважаючи на заборону комітету лісового господарства та екологічної інспекції, Володимир Карплюк та Анатолій Федорук змінили цільове призначення цих земель.

А далі вступає в дію інша частина схеми – землі, призначені для будівництва, розглядають на засіданні міської ради. Зважаючи, що більшість депутатів в Ірпені належать до партії Карплюка, земля без конкурсу та конкуренції опиняється в руках у комунального підприємства "Ірпіньжитлоінвестбуд". Це підприємство передавало в оренду земельні ділянки забудовнику за смішну ціну.

Хто такий Володимир Карплюк та чому правоохоронці ігнорують очевидні докази його кримінальної діяльності – дивіться у журналістському розслідуванні програми "ЦРУ".