Засновник бюро Віктор Зотов переконаний, що оновлений центр народної культури має бути просторим, доступним і мультифінкціональним.

Дивіться також: Ворота в затоку: українське бюро представило проект неординарної будівлі в Кувейті

На сьогодні приміщення і будівлі музею потребують ремонту та реставрації.

Проект реконструкції, який розробило архітектурне бюро, пропонує відмовитись від застарілої коридорної системи. Збільшити внутрішній простір музею можна за рахунок перепланування і переосмислення простору внутрішнього двору. Він перетвориться у відкриту площу, яка зможе вміщувати до тисячі відвідувачів.

Музей Гончара Київ реконструкція
Проект реконструкції Музею Гончара у Києві

Автори проекту пропонують звільнити для пішоходів підходи до культурного центру, звільнивши вулицю Лаврську від МАФів та припаркованих автомобілів.

музей Гончара Київ реконструкція
Як виглядатиме Музей Гончара у Києві після реконструкції

Внутрішній двір, який зараз невиправдано виконує роль парковки, можна перетворити у площу для проведення концертів і ярмарків. Важливою точкою на цій площі може стати столітній ясен.

музей Гончара Київ реконструкція
Внутрішній двір пропонують перетворити у відкритий публічний простір

Архітектори пропонують окремі тераси музею облаштувати у вигляді відкритих майданчиків, щоб милуватись неймовірною панорамою на Лавру та Дніпро.

Музей Гончара Київ панорама
З тераси музею відкривається неймовірний краєвид на Лавру та Дніпро

Увесь відкритий простір споруди повинен бути максимально безбар'єрним.

Основним завданням реконструкції музею Гончара архітектурне бюро Zotov&Co називає потребу змінити співвідношення службового та громадського простору. Натепер менше 40% простору центру доступні для відвідувачів, службові приміщення займають 42% площі.

Щоправда, архітектори визнають, що їхній проект може так і залишитись на рівні концепції, оскільки його ціна є вищою, ніж пропозиції інших компаній, і може банально не пройти тендер.

Як пропонують реконструювати Музей Гончара у Києві: дивіться відео

Дивіться також: