Попередні результати виборів

– Якщо взяти перемогу у Харкові Геннадія Кернеса, то тут немає нічого дивного. Про це соціологи говорили ще місяць-два тому. Він дійсно був найпопулярнішим кандидатом у мери. Була побудована кампанія, всі ресурси працювали або на нього, або нейтрально до нього. Найбільш популярна сила "Опозиційний блок" була фактично виключена із виборчого процесу.

"Відродження" та "Наш край" практично розірвали залишки електорату "регіоналів".

– Всі очікують видовища, де зійдуться Олександр Вілкул та Борис Філатов. Результати екзит-полів здивували, бо попередньо соціологи надавали перевагу саме Вілкулу.

– Що стосується Києва: то те, що Кличко не переміг – теж було очікувано. Тепер все залежить від того, хто з ним вийде у другий тур. Якщо це буде Береза, то це буде скандальна і медійно розкручена кампанія.

– На Закарпатті феодалізм своєрідний має первинний характер.

Закарпаття – це власність клану Балоги і він робить усе, що йому там заманеться.

Проблема великих партій

– Всі великі партії стикнулись з кадровою проблемою. Вони звикли працювати на бренд, у них немає особистостей. З’явилося багато політичних проектів місцевого характеру, де яскраві особистості якраз переграли великі партійні сили.

Якщо уряд очолює партія, яка навіть не брала участь у місцевих виборах, то потрібно робити якісь висновки.

Вибори у Польщі

– Дружба з Україною була стратегічним напрямком для Польщі. Тепер, можливо, змінитись риторика. Скоріш за все прийде партія із явно антиросійськими настоями – для України це позитив.