Спроба підриву "Сбербанку Росії"

– Сьогодні ще не відомо, хто був організатором даних дій і хто їх виконував. Є поки що дві основні версії. Перша: це зробили люди з ультрапатріотичними настроями, аби показати свій "вклад" в боротьбу з Росією. Другий: це особи, які отримали пряму команду від Росії, аби показати, що в Україні "все російське" переслідується. Це перший випадок, коли напали на російський банк.

Ці вибухи не були націлені на нанесення тілесних пошкоджень. Ця вибухівка не могла нанести серйозної шкоди ні будинку, ні людям, яких поруч і не було.

– Біля кожного відділення банку ми не можемо залишити навіть одного міліціонера, на це просто не вистачить кадрів.

Якщо буде доведено, що "Сбербанк Росії" причетний до антиукраїнської діяльності або у фінансуванні терористів, то Національний банк України забере в нього ліцензію. Якщо відповідних фактів немає – банк буде працювати далі.

Дестабілізація ситуації в Україні

– Ми зробили висновки з попередніх терактів та провокацій. На жаль, нам довелось часто вчитись на крові невинних людей. Сьогодні більш ретельно готуються будь-які масові заходи. В тому числі, залучають службових собак, які можуть знаходити вибухові пристрої. Ми ретельно перевіряємо усі можливі теракти, але повністю убезпечитись не можна.

Ймовірний план захоплення України

– Від плану прямої агресії Росія не відмовилась. Це не означає, що вона буде втілювати цей план наступного тижня чи місяця. На своїй сторінці у Facebook я опублікував детальний ймовірний план захоплення України: як будуть наносити удари, якими колонами нападати. Також Росія намагається впливати на Україну зсередини. Не секрет, за багатьма українськими каналами стоять російські громадяни, або ті особи, які були частиною режиму Януковича.

Путіну важливо зробити Україну слабкою, аби нею керували клани та олігархи.

Кубок "ДНР"

– Кубок, фото якого опублікував на своїй сторінці Арсен Аваков, не належить Генадію Кернесу. Його знайшли в особи, яка підозрюється у поставках "тітушок" на Майдан. Ця особа їздила в "ДНР" і приймала участь у спортивних змаганнях, за що і отримала цю нагороду.