Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Після деяких інцидентів з проявами насильства в минулому, міжнародне співтовариство продовжує висловлювати побоювання з приводу безпеки ЛГБТ-українців, їхніх друзів, родин і всіх, хто підтримує толерантність і рівність в Україні", – йдеться в заяві послів Австрії, Бельгії, Канади, Данії, ЄС, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США, поширеній Представництвом ЄС в Україні.

Читайте також: Не в своем теле, но в своем уме: кто такие трансгендерные люди и почему их не нужно бояться

Дипломати закликали правоохоронців та місцеву владу докласти зусиль, аби уникнути інцидентів під час Маршу рівності, який відбудеться у Києві 18 червня.

"Ми спільно закликаємо поліцію і міську владу підтримати і захистити права ЛГБТ і тих, хто їх підтримує, під час проведення Маршу рівності. Ми також просимо всіх українців поважати право їх співгромадян на мирні збори. Цей заклик також поширюється на інші населені пункти в Україні, де можуть плануватися подібні заходи", – зазначили у зверненні.

Дипломати планують не тільки спостерігати за маршем, а й приєднатися до нього, висловлюючи тим самим відданість справі просування прав людини і принципів рівності.