Організатори хотіли, щоб свято було неформальне, з європейським стилем. Тож люди співають, декламують вірші, танцюють. Окремо організували розваги і для дітей: є батут, а також місця для малювання.

Захід відкрив міський голова Києва Віталій Кличко з віце-прем’єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе. Також був присутній Голова Європейського представництва в Україні Ян Томбінський.

Солідарність і підтримка демократичного світу мають допомогти Україні захистити свій суверенітет і територію. А також створити таку систему, яка дозволить в повній мірі використовувати потенціал найбільшого багатства України — її громадян,
— виголосив зі сцени Ян Томбінський.

Також зі сцени говорили про те, що свою європейську інтеграцію Україна видобуває великою ціною — ціною крові.

На спеціальному стенді всі охочі пишуть побажання Києву, те, яким містом вони хочуть бачити у майбутньому. Також біля стендів окремих країн велике скупчення людей. Біля французького стенду грає традиційний акордеон, біля британського пропонують навчитися заварювати чай по-англійськи, а також подивитися на тренування регбістів. Найбільший ажіотаж біля німецького куточка. Там влаштували колесо фортуни, де за правильні відповіді можна отримати шоколад.

Також сьогодні усіх присутніх розважав зведений оркестр військового гарнізону.

Піднімалося питання і європейських ціностей: те, що інвалідність — не причина не сприймати людей у суспільстві. Роздають матеріали, які навчають правильно переробляти сміття.