Як повідомляє пресслужба МОЗ, станом на 12 квітня на Буковині підтвердили 432 випадки захворювання на коронавірус, а у Києві на COVID-19 захворіли 416 осіб. У відомстві підкреслюють, що ці регіони є лідерами з кількості випадків інфікування з самого початку епідемії.

Важливо Пік коронавірусу в Україні припаде на 17 квітня, – Ляшко

Якщо подивитися на опублікований графік динаміки, ще 4 квітня у Чернівецькій області було 206 підтверджених випадків. Щодо Києва, то 4 квітня в столиці підтвердили 195 випадків COVID-19. Тобто за 10 днів число хворих у обох регіонах зросло у більш ніж удвічі.

На третьому місці йде Івано-Франківська область. Тут зафіксували 291 випадок зараження коронавірусом.

Найменшу кількість випадків зафіксовано в Миколаївській (2), Луганській (3) та Чернігівській (9) областях. Найдовше зараження були відсутніми саме у Миколаївській області.

Коронавірус, динаміка, поширення, області, МОЗ
Динаміка поширення коронавірусу по областях України / Дані МОЗ

Згідно з даними МОЗ, на коронавірус в Україні може захворіти 2% населення, що дорівнює майже 800 тисяч осіб. Але це є найбільш оптимістичним сценарієм розвитку подій. Адже саме за таких показників система охорони здоров'я України безболісно впорається з кількістю хворих. У МОЗ кажуть, що саме за таким сценарієм вони і йдуть.

Радимо ознайомитися Як не підхопити вірус на вулиці: пояснення лікаря

Ситуація з коронавірусом в Україні: головне

  • Згідно з даними МОЗ, станом на 12 квітня в Україні на коронавірус захворіли 2 777 осіб, 83 людини померли, натомість 89 пацієнтів одужали.
  • 12 березня Україна ввела карантин, аби зупинити поширення коронавірусу. Він мав тривати до 3 квітня, але 25 березня уряд продовжив обмеження до 24 квітня.
  • У межах карантину Україна закрила свої кордони для іноземців від 16 березня та припинила міжнародне авіа- та залізничне сполучення з 17 березня.
  • Закрили й усі культурні, розважальні, спортивні заклади, ресторани, кафе тощо. Працюватимуть лише аптеки та продуктові магазини, АЗС, банки та страхові компанії.
  • З 18 березня повністю припинили міжміське пасажирське залізничне сполучення. Також закрили метро у Києві, Харкові та Дніпрі.
  • З 24 березня українцям заборонили здійснювати будь-які туристичні мандрівки, передусім літаками.
  • 25 березня Кабмін запровадив надзвичайну ситуацію по всій Україні.
  • 1 квітня уряд посилив карантинні обмеження: заборонили перебувати в громадських місцях без маски; відвідувати парки та зони відпочинку, окрім вигулу домашніх тварин; гуляти вулицями групами більше ніж по двох; проводити заходи групами більше ніж 10 людей. Також заборонили перебувати на вулицях дітям до 16 років без супроводу дорослих.

Прості правила гігієни про коронавірусі
Як уберегтися від коронавірусу: цінні поради / Інфографіка 24 каналу