Ярослав, син убитого ветерана АТО Сергія Олійника, часто грав на синтезаторі біля Золотих воріт. Зараз цього не робить. Для нього це – трагічне місце.

22 червня 2017 року Ярослав також грав біля Золотих воріт. Поруч були і батьки, адже напередодні їхній син закінчив консерваторію.

З тої сторони підійшов чоловік, який був дуже п'яним, почав обзивати поганими словами, говорити, що забере гроші,
– згадує син убитого Ярослав Олійник.

Тоді за Ярослава заступився батько, після розмови з ним невідомий чоловік пішов геть. Ярослав відлучився до друзів, проте коли повернувся, побачив батька, який лежав на лавці: з його грудей лилася кров.

Читайте також: Слідчий в Одесі займався систематичним хабарництвом, покриваючи злочинців

Ветеран СБУ Олександр Ішков теж не бачив самого моменту вбивства, хоча був свідком початку конфлікту. Олександр намагався наздогнати невідомого, коли той після скоєного хотів втекти з місця події.

В руці у нього був затиснутий кухонний ніж. В цей момент я його фотографував, тому що раптом ми б його не змогли затримати, то хоча б фотографія його була. На фото положення руки таке, що будь-який спеціаліст може сказати, що там щось затиснуто,
– розповідає свідок вбивства Олександр Ішков.

Того ж дня Анатолія Чивікова, саме так звати підозрюваного, знайшли на горищі свого будинку, де він ховався від правоохоронців. Його арештували без права на заставу. З червня минулого року він у СІЗО. Днями Шевченківський районний суд продовжив йому термін перебування під вартою. Своєї вини він досі не визнав.

Жоден свідок не підтвердив те, що той ніж, який є в матеріалах справи, – це ніби-то той ніж, яким вбито Олійника. Також свідки-охоронці сьогодні підтвердили, що вони видавали відеозапис з камери спостереження, який зник з матеріалів кримінального провадження,
– стверджує Ян Войніканіс-Мирський, адвокат обвинуваченого.

Ховати відеозапис, каже сторона обвинувачення, їм немає жодного сенсу. Навпаки, на плівці має бути все, чого бракує, щоб доказати вину Чивікова.

Адвокати намагаються дискредитувати докази, які є у справі основними. Кажуть, що це був не той ніж, що він був неправильно вилучений, і таким чином будуть затягувати розгляд справи. Будемо оскаржувати будь-які дії суду, які будуть перешкоджати належному судовому розслідуванню,
– розповідає адвокат сина загиблого В`ячеслав Кобилецький.

Син убитого побоюється, що зусиллями адвокатів Чивікова злочин можуть перекваліфікувати з умисного вбивства, за котре позбавляють волі на 15 років, на вбивство з необережності. За таке ув'язнюють від 3 до 5 років, а то й дають умовно.

Він прийшов, повернувся через 15 хвилин, умисно вбив людину, потім переховувався від поліції, до того ж не в стані афекту, а в стані алкогольно сп'яніння, що ще обтяжує. Ми намагаємось досягнути того, аби йому дали максимальний термін,
– запевняє син убитого Ярослав Олійник.

Підозрюваний, попри те, що ніде не працює, має гроші на дорогих адвокатів. І на початку слідства навіть пропонував сім'ї убитого грошову компенсацію, аби зменшити термін покарання. Проте Ярослав готовий боротись за справедливість до кінця.

Нагадаємо, у 2017 році Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві ветерана АТО Сергія Олійника.