Резервної води у Білій Церкві вистачить на 1 добу, в Умані – на 3 доби. Керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін у своєму Facebook повідомив, що при необхідності буде здійснюватися підвіз води. І така необхідність вже настала наступного дня. Населення забезпечується водою за рахунок підвозу та існуючих бюветів.

Важливо! Чому в Дніпрі купатися небезпечно: нахабна корупційна схема

Зазначається, що відповідні служби відібрали проби води зі ставка та річки Рось. Результати аналізу на вміст хімічних речовин у воді будуть оприлюднені 10 червня.

Рішення про припинення роботи водозабору було прийнято комісією ТЕБ та НС Білоцерківського району Київської області. Водночас Білоцерківська міська рада оприлюднила мапу із розташуванням громадських колодязів.

Зверніть увагу! ДСНС рекомендує утриматись від купання, вилову риби та випоювання худоби в акваторії річки Росі.

У поліції повідомили, що гербіциди, які потрапили у річку, викрали з території фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення водойми. Ще дві кримінальні справи відкрили через крадіжку хімікатів.

Що відомо про забруднення Росі хімікатами?У селі Збаржівка Вінницької області сталася серйозна ДТП внаслідок якої у річку Рось перекинулась машина з 1 тонною інсектициду "Нурел Д". Течія річки рознесла хімікат у сторону Київщини.

Інсектицид, що потрапив у воду надзвичайно шкідливий для людей і тварин. У річці вже загинула риба та решта всіх живих організмів.

Дивіться пряме включення кореспондента 24 каналу: