Через випадок почали епідеміологічне розслідування, повідомляє Київський міський лабораторний центр МОЗ України.

Також на тему: Ботулізм в Україні: причини, симптоми та профілактика

Відомо, що чоловік відчув себе погано після споживання в'яленої риби, яку він купив у магазині в Черкасах.

Захворювання, ймовірно, пов’язане із вживанням риби в’яленої (лящ, плотва, густера, вомер), придбаної 24 червня у рибному магазині у Черкасах,
– зазначили у відомстві.

Ботулізм – що це?
Гостре важке інфекційно-токсичне захворювання. Виникає внаслідок вживання в їжу харчових продуктів, які містять мікробний токсин – ботулінум. Він є найнебезпечнішим з усіх бактеріальних токсинів.

Головне управлінням Держпродспоживслужби в Києві направили інформацію до Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, щоб були вжиті відповідні заходи, щоб уникнути поширення захворювання.