Так відомий український фотограф Олександр Чекменьов написав на своїй фейсбук-сторінці, що справу спробують швидко закрити та списати на "природну смерть", бо так, мовляв, простіше.

Актуально Волонтера Кучапіна знайшли мертвим у Києві: що відомо про його смерть

У мене немає сумнівів, що його вбили,
– наголосив він.

Чекменьов також розповів, що о другій годині ночі тіло Кучапіна в чорному мішку зі 139-ї квартири за адресою Комбінатна, 25-а винесла спеціальна служба у присутності поліції. Потім господар квартири, яку нібито знімав Олексій Кучапін, виніс диван на звалище, поки що він там лежить.

Чоловік зазначив, що у Олексія два тижні тому народилася дочка, і він був щирим вірянином, якого не часто зустрінеш у житті.

"Я працював з ним майже 3 роки, це – людина честі і неухильної віри в Господа, зрадити якого він не міг", – підсумував фотограф.

Ще один друг і однодумець Олексія Кучапіна, священник-волонтер Захарія Керстюк теж не вірить у природну смерть чоловіка.

Він розповів про численні погрози у їхній з Олексієм бік через допомогу безпритульним. Священник зауважив, що погрози посилились особливо під час карантину, коли щоденно вони годували знедолених сиріт, інвалідів, людей похилого віку, душевнохворих та інші групи безпритульних на Київському вокзалі.

"Тепер "Вокзальні" погрози нас усіх ліквідувати – стали реальністю! Вони стримали своє слово, і почали потихеньку прибирати тих, хто (на їхню думку) дестабілізував обстановку всередині утримуваних в рабстві ними людей. І ось тепер Льошу знаходять мертвим... І від цього хочеться просто ридати… Це фрустрація..." – написав він.

Тим часом журналістка Каміла Грабчук зауважила, що рідних до тіла Олексія все ще не допустили.

На сторінці спільноти "bezdomnie.ua" зауважили, що обставини, за яких помер волонтер, вказують зовсім не на природну смерть. Найперше такими є той факт, що перед смертю він буцімто самотужки видалився з усіх чатів волонтерів, видалив згадки про поїздку за допомогою сервісу Bla-Bla-Car і викинув телефон.

Наступний суперечливий момент – те, що диван, на якому знайшли тіло Олексія Кучапіна, а згодом викинув власник квартири, повністю в крові. При цьому саму квартиру повністю відчистили.

Крім того, у спільноті розповіли, що, мовляв, за словами сусідів, на цю квартиру працівники поліції приходили ще 20 липня. Це вже був четвертий день після зникнення волонтера, але за два дні до того, як його тіло знайдуть.

Крім того, волонтери заявили, що власник квартири не захотів з ними говорити. Мовляв, він лише сказав, що колеги не змогли захистити Кучапіна, а отже не захистять і його.

Що відомо про загибель Олексія Кучапіна: коротко

  • Тіло керівника "Будинку милосердя" Олексія Кучапіна 22 липня знайшли в Києві.
  • Київського волонтера розшукували ще з 16 липня.
  • Його знайшли мертвим в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці.
  • У поліції кажуть, що на 90% – це природна смерть. Криміналісти не виявили зовнішніх ознак насильницької смерті. Остаточну причину смерті встановлять після проведення судово-медичної експертизи.
  • Рідні Кучапіна розповідали, що чоловік збирався поїхати у Дніпро і начебто збирався скористуватися послугою BlaBlaCar.
  • Друзі Кучапіна розповіли, що перед своїм зникненням чоловік отримував чимало погроз.