Нині ситуація контрольована, але коли ситуація погіршиться, єдиним виходом буде розширити заходи безпеки, наголосив Віталій Кличко під час свого щоденного брифінгу.

Цікаво У Раді поки немає голосів, щоб ввести надзвичайний стан

Більш жорсткі обмеження – це обмеження пересування містом, закриття столиці на в'їзди і виїзди. Усе це можливо,
– заявив мер Києва.

За його словами, нині це залежить від самих мешканців столиці. Мовляв, якщо вони виконуватимуть правила карантину, то їх розширення сьогодні ще можна уникнути.

Кличко підкреслив, що багато країн вже запровадили більш жорсткі обмеження. Серед них, наприклад, Болгарія чи Грузія, де кількість захворювань не більше, ніж в Україні.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко зазначив, що посилення обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу є доцільним, але у межах дотримання конституційних свобод. Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він додав, що наразі зарано говорити про те, у якій формі будуть обмежувальні заходи, однак припустив декілька варіантів. зокрема:

  • комендантська година;
  • обмеження у певних місцях;
  • пересування особистого транспорту чи його перевірки.

За словами начальника поліції Києва, під забороною буде проведення будь-якого роду масових заходів, посилиться охорона низки стратегічних об'єктів.

Думаю, що доцільно посилити обмежувальні заходи з урахуванням того, що Київ – дуже велике місто. Ці заходи будуть вживатися щодо розвитку ситуації,
– сказав Крищенко.

карантин, обмеження у Києві
Обмеження на час карантину у Києві / інфографіка 24 каналу