Суддя ухвалила рішення відпустити третього підозрюваного Торніке Герасіна (Нагладзе) після численних клопотань, зокрема, з боку грузинського консульства, у зв’язку із важким станом здоров’я, повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте також: Фактично Одесою править банда, – активіст Михайлик про причину замаху на нього

Нагладзе, який має інвалідність 1-ї групи, відпустили з-під варти під домашній арешт ще у листопаді 2018 року. Інші двоє підозрюваних перебували під вартою з вересня 2018 року

Торніке Герасін
Торніке Герасін у судовій залі, 21 червня 2019

Адвокат Торніке Герасіна, Володимир Поярков, зауважив, що зараз у нього взагалі немає запобіжного заходу, подовжувати домашній арешт відмовилися в Печерському суді Києва кілька тижнів тому.

Що відомо про напад на Олега Михайлика?Очільник поліції розповів, що слідство розглядає декілька версій нападу, зокрема пов’язані з громадською і журналістською діяльністю Михайлика. У політичній партії "Сила людей" заявили, що за нападом на її члена, одеського активіста Олега Михайлика стоїть місцева влада Одеси. До розслідування нападу на Михайлика долучили СБУ.

Спочатку слідство розглядало 5 версій нападу. Згодом 2 версії відкинули. 25 вересня у справі про напад на Олега Михайлика затримали трьох підозрюваних. Михайлик заявив, що не знає підозрюваних в замаху на нього, яких затримала поліція.

22 листопада одного з них відпустили з СІЗО під домашній арешт. Михайлик підозрює у саботажі Генпрокуратуру і Нанцполію щодо розслідування нападу на нього.