Лаврега на війні три роки просидів в окопах, воював на Сході з 17 років. Хлопець мав позивний "Тихий". Його напарником у злочині став товариш по батальйону Євген Семенов. Інформацію про те, що затримані хлопці воювали у його батальйоні підтвердив заступник командира Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт в коментарі "Обозревателю".

Важливо: Замах на депутата Соболєва: поліція вийшла на замовника

Що відомо про Лаврегу

Він родом із Черкас, на фронт пішов у 17 років. Хлопця не завжди брали на бойові операції, хоча він рвався у бій.

Через юний вік його завжди оберігали, ще зовсім хлопчисько. Але він один із кращих, був і снайпером,
– розповідають його товариші по службі.

У соцмережах Лаврега називає себе Олександром Яровим.


Андрій Лаврега (другий праворуч)/ фото з соцмереж

Командир хлопця Андрій Гергерт розповів, що хлопець пішов з батальйону 7 місяців тому.

"Він прийшов і сказав: "Усе, я більше не можу". Він 3 роки на війні. Люди, які повертаються з фронту, вони можуть убивати. Я про це вже 4 роки кричу. Якщо я доросла людина, я все для себе зрозумів, усвідомив, то це – пацани. Він із 17 років воює, він класний снайпер. Винні ті, хто затіяв війну і ті, хто цих пацанів за три копійки зараз наймає для вбивств", – прокоментував Гергерт трагедію.

Гергерт про трагедію: відео

Окрім того, підозрюваний у вбивстві Лаврега нагороджений державними нагородами за участь у війні на Донбасі.

Що відомо про Євгена Семенова

Про іншого підозрюваного, Євгена Семенова, відомо, що він служив в одному батальйоні з Лаврегою. Військову службу в "Аратті" він проходив з 2017 по 2019 роки у місті Маріуполі.

Народився і жив хлопець у селі Михайлівка Одеської області. Він та його старший брат росли без батька – вихованням займалися його матір та бабуся.

Семенов захоплювався боротьбою і займався нею протягом трьох років. У соціальних мережах він постив фото з бойовими побратимами, а також є відео, на якому його нагороджував п'ятий президент України Петро Порошенко.

Що відомо про замах на депутата Соболєва

  • Ввечері 1 грудня у центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик Range Rover. У машині разом із дружиною, сином і подругою дружини перебував депутат Київської облради Вячеслав Соболєв. У результаті куля влучила в шию його дитини, та померла у кареті "швидкої" дорогою до лікарні.
  • Стрілянина сталася за кілька хвилин після того, як Соболєви від’їхали від ресторану "Маріо", власником якого є політик.
  • Вже 2 грудня поліцейським вдалося затримати зловмисників. Цікаво, що підозрюваним – менше ніж 20 років.
  • Вони стріляли з будинку: відкрили вогонь із кімнати хостелу, який винайняли напередодні злочину.
  • Постріл виконали з карабіна калібром 7,62 міліметра.

Актуально: Хто такий Вячеслав Соболєв, чия дитина загинула внаслідок обстрілу авто в Києві