Засідання перенесли, бо колегія Шевченківського райсуду вважає, що не всіх потерпілих належним чином повідомили про справу, а їх більше сотні, тому й поклали на прокурорів цей організаційний тягар.

Щоправда, чи вдасться це їм зробити якісно, адже частина потерпілих під час розгону Майдану 30 листопада нині воюють на сході України.

Прокурорам перепало на горіхи: одному з них, Миколі Наливайку, оголошено клопотання про відвід. Мовляв, вже раніше він з’являвся у Печерському райсуді з метою підтримати клопотання про звільнення Попова від відповідальності. Сам прокурор обвинувачення в упередженості до справи відкинув.

Після більш ніж годинної наради, колегія суддів відвід таки задовольнила. Інший прокурор, Сергій Капишин, одразу захотів, щоб засідання відбувалося за зачиненими дверима, без фото і відео фіксації медіа. Однак, запротестували і потерпілі, і адвокати Попова. За їхніми словами, вони як ніхто — зацікавлені у прозорості процесу.

Якщо ж процес закінчиться не на користь обвинуваченого, то Олександру Попову загрожує до 10 років тюремного ув’язнення. Але процес, схоже, обіцяє бути довгим.

Нагадаємо, Попова судять через кривавий розгін Євромайдану. 27-го лютого — перше засідання у справі.

Зазначимо, у Печерському суді обшук тривав 8 годин. Слідчі обшукали кабінети двох одіозних суддів — Оксани Царевич і Віктора Кицюка.