Столицю масштабні снігопади оминули. Замість прогнозованих 40 сантиметрів снігом землю притрусило на 4 – 5. Однак комунальники перебувають у повній готовності, а рятувальники та поліція на в'їздах до столиці розгорнули пункти обігріву.

Читайте також: США та Європа потерпають від сильних снігопадів: відео

Одесі пощастило менше: спочатку місто біля моря засипало снігом, а потім залило дощем. Наразі Одеса більше нагадує Венецію – вулиці залиті водою. Хоча у центральній частині її уже відкачали. Автомобілі заледве можуть проїхати.

В області півтисячі населених пунктів лишилися без світла. Мешканців Ізмаїлу та Арцизу негода позбавила не тільки електропостачання, а й води та опалення. Там вітер повалив 23 високовольтні лінії. Зараз аварійні бригади обленерго відновлюють електропостачання.

Складна ситуація і в Черкаській області. Там знеструмлені 153 населених пункти. Загалом майже 800 населених пунктів у країні опинилися без світла через негоду. Від стихії потерпає 10 областей, з них у 7 областях довелось обмежити рух вантажівок.

Синоптики заспокоюють: від сьогодні в Україні стане тепліше і опади так не дошкулятимуть. Щоправда, в Карпатах зберігається лавинна небезпека.

У більшості областей України випадатиме невеликий сніг, на півдні – з дощем. Температура повітря буде близькою до нуля,
– розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Однак синоптики сайту "Про погоду" мають не такі оптимістичні прогнози. Кажуть, що це ще не кінець. Експерти пояснюють: циклон розділився, частина негоди пішла на північ, частина – на Чорне море. Водночас на Центральну Україну з Польщі насувається чергова порція снігу.