І Олександра Горбаня, Олексія Шеметюка відпустили на поруки депутатів. засідання тривало недовго, а самих підозрюваних не було в залі суду. З ними зв'язувались по Скайпу із СІЗО.

Це перший подібний суд, коли й адвокат, і прокурор виступали за задоволення апеляції. Суддя навіть здивувався подібній єдності.

Читайте також: У Києві відбулись сутички між прихожанами "монастиря" УПЦ МП та активістами: фото з місця подій

Дивіться більше у сюжеті 24 каналу.

Нагадаємо, все розпочалося з того, що 25 січня, активісти націоналістичних організацій "С-14", "Традиції і порядок" та "Сокіл" влаштували демонтаж інформаційної таблиці так званого Десятинного монастиря, який розміщений на території розкопок Десятинної церкви у Києві.

Вночі приміщення намагалися підпалити невідомі. Поліція за спробу підпалу затримала двох киян – Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня. Вони є архітекторами, а один з них – учасник АТО. Суд арештував їх на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 2,2 мільйона гривень. Хоча прокуратура просила лише домашній арешт.

Після цього у мережі пройшов флешмоб на захист активістів. А петиція про знесення каплиці УПЦ МП в Києві зібрала необхідну кількість голосів.