Про це сьогодні, 12 травня, заявив голова фракції "Об’єднання "Самопоміч" Сергій Гусовський.

З кожним днем у Києві зростає кількість гострих, соціально-важливих проблем, які потребують першочергового вирішення. Сповільнення процесу їх прийняття робить неможливим захист прав територіальної громади Києва,
— відзначив депутат.

Порядок денний засідання Київради від 14 квітня розглядається вже понад місяць. 27 квітня, без зазначення причин. Чергове продовження пленарного засідання було перенесено з 28 квітня на 12 травня 2016 року.

Це загострило проблему й без того накопиченних невідкладних питань, які повинні бути розглянуті на пленарному засіданні Київської міської ради,
— заявив голова фракції.

Через затягування засідань Київрада не може розглянути важливі проекти рішень, зокрема: створення тимчасової контрольної комісії по банку "Хрещатик", новий порядок залучення пайової участі, конкурсний відбір кандидатів на посади керівників комунальних підприємств, новий регламенту Київради, розширення повноважень райрад і т.д.

Гусовський також заявив про необхідність незалежного розслідування інциденту 21 квітня, коли невідомі люді в камуфляжі побили деяких депутатів Київради.

Депутати "Об’єднання "Самопоміч" звернулися до мера міста та секретаря Київради з вимогою організувати результативну роботу міської ради та невідкладно розглянути важливі для міста питання.