Як розповів Зеленський під час пресмарафону, вони спілкувалися з Кличком щодо цього питання, і київський міський голова виступає проти цього розділення.

Цікаво! Хто з нинішньої влади саботує роботу Київради: гучна заява Кличка

Не бачу конфлікту у цьому питанні. Він має одну думку, а я – іншу. Ми побачили, як це відбувається у інших столицях світу. Думаю, що треба розділити. Також я виступаю не проти й нового закону про столицю,
– зауважив президент.

Зеленський додав, що обов’язково спілкуватимуться з Кличком перед тим, як ухвалюватиме рішення про його звільнення.

4 вересня Кабінет Міністрів схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА та скерував відповідний документ до Офісу Президента. Але Зеленський не погодив цей документ досі.

Чому влада хоче звільнити Кличка з посади голови КМДА? Посади голови КМДА та міського голови Києва майже завжди були суміщеними. Зокрема, так було до 2010 року, коли столицею керував одіозний і непередбачуваний Леонід Черновецький. Після чотирьох років його правління влада задумалася, як обмежити, принаймні частково, цю людину у повноваженнях. Відтак, вирішили "розділити" посади міського голови та голови КМДА між двома особами.

Щоправда, за часів правління президента-втікача Віктора Янукович мера Києва та голів КМДА призначали окремо. Проте після Євромайдану та перемоги на місцевих виборах Віталія Кличка саме його новообраний президент Петро Порошенко призначив головою й міської адміністрації.