Про це у своєму Facebook повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ завершується досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення,
– зазначила вона.

Як встановило слідство, впродовж 13 років службовці незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 гектарів. За пдрахунками ГПУ, це завдало збитків державі на загальну суму понад 390 мільйонів гривень.

За статтею, яка інкримінуєтья підозрюваним, їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс на розгляд Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого.

ГПУ вбачає в діях Довгого "ознаки зловживання службовими обов'язками, вчинених у співучасті, з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок загальною площею 44,25 гектарів".