Люди закликали правоохоронців розслідувати обвал історичного будинку, який стався через незаконні будівельні роботи. Переймаються цим питанням, тому що самі у небезпеці, адже живуть у схожому будинку на вулиці Саксаганського, біля якого хочуть збудувати багатоповерхівку.

Жителі дореволюційної будівлі приходили під прокуратуру з десяток разів. Попереджали про можливий обвал будинку через будівельні роботи, але тоді їх ніхто не слухав. Сьогодні до них вийшов представник відомства, але діалогу не вийшло.

Із боєм активісти проривались до прокуратури. Та далі вестибюлю їх не пускали. Згодом прокурор Роман Гавриш люб'язно запросив всіх до себе. У кабінеті люди виголосили йому свої вимоги. Прокурор розводячи руками, сказав, що ці питання – не до нього.

Нагадаємо, аварійний будинок 19-го століття на Богдана Хмельницького обвалився 25-го лютого через будівельні роботи, які почали проводити його власники. Тривалий час у ньому незаконно мешкали біженці з Донбасу. Тоді під завалами опинилися 8 людей, двоє з них загинули. Рятувальні роботи тоді тривали 3 доби.