Портал Domik.ua на прикладі цін на нерухомість у столиці проаналізував, наскільки відрізняється вартість квадратного метра у новобудовах Києва на первинноиу і вторинному ринку і в яких районах ціни на нове помешкання ростуть найстрімкіше.

Читайте також: Якими були ціни у новобудовах Львова, Києва та Одеси у жовтні

Так, максимальна середня ціна квадратного метра зафіксована у Печерському районі Києва – вона становить 1890 доларів США за квадратний метр на первинному ринку та 2112 доларів на вторинному.

Сусідній з Печерським Шевченківський район також опинився в топі цін на житло.

Середня ціна квадратного метра на первинному ринку в новобудовах становить 1200 доларів за "квадрат" і 1468 "зелених" – на вторинному.

Ціни на нерухомість новобудови Київ
Порівняння цін на первинному і вторинному ринку у новобудовах Києва

Динаміка цін на квадратний метр в новобудовах Києва у 2018 році

З січня до листопада 2018 року максимальний ріст цін зафіксовано на первинному ринку Подільського району – вони підскочили більш, ніж на третину (на 37,8%).

Фахівці зазначають, що такий стрімкий стрибок може бути пов'язаний зі стартом продажів в житлових комплексах преміум-класу.

Читайте також: Ціни житла на вторинному ринку у Києві: що змінилось у жовтні

Щоправда, підвищення цін на житло в новобудовах спостерігається не всюди. Наприклад, в Оболонському районі навпаки зафіксоване різке падіння цін на вторинному ринку новобудов – на 27,9%.

Стабільність цін на квадратний метр на вторинному ринку новобудов столиці спостерігається у Деснянському районі Києва. А лідером зі стабільності на первинному ринку є Дніпровський район – різниця між цінами станом на початок року і листопадом 2018 становить усього 0,8% в сторону зменшення.

Ціни на нерухоміть новобудови Київ райони
Динаміка ціни на квадратний метр у новобудовах Києва у 2018 році