Приблизно о 7 ранку туди приїхали не лише поліцейські, а й представники муніципальної охорони. Загалом там приблизно 200 правоохоронців. Для демонтажу привезли підйомний кран.

До теми У Києві на Печерську з'явилась МАФ-церква: мешканці обурені нахабством

Демонтаж МАФів у Києві: відео "Типовий Київ"

Більше про демонтування МАФів

Усі правоохоронці на місці в балаклавах. Частина з них також у шоломах. Вони сформували кільце довкола МАФів, які мають демонтувати.

Сутичка протестувальників із поліцією: відео телеграм-каналу "Київ оперативний"

Підприємці, які невдоволені тим, що руйнують їх бізнес, почали сутичку з поліцією. Як повідомляє телеграм-канал PavlovskyNews, кілька найактивніших протестувальників затримали та повезли у відділення.

Затримання в місці демонтажу МАФів: відео телеграм-каналу PavlovskyNews

Чому протестують ці люди

Передусім власники МАФів обурились тим, що їм не показали жодних документів на знесення. dtp.kiev.ua пише,що люди навіть не встигли забрати речі, їм дали тільки винести майно на вулицю.

Демонтаж МАФів Київ Поліція сутички
Кран починає підносити МАФ / Фото Телеграм-каналу PavlovskyNews

Що каже влада

Голова Постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин повідомив, що до кінця дня планують прибрати 40 МАФів. Всі споруди, які зносять, є незаконними.

За його словами, законність всіх дій комунальників підтверджено документально. Комунальне підприємство "Київблагоустрій" надало всі необхідні документи з приписами на демонтаж цих нелегальних споруд.

Наша робота триває! У цивілізованому місті бізнес має бути легальним, а життєвий простір – чистий від сміття і вуличної торгівлі,
– додав Трубіцин