У суботу, 8 липня, у Голосіївському районі прогримів вибух у будинку, який побудували 1949-го року. За попередньою версією, через витік газу. Внаслідок трагедії загинуло дві особи, а без помешкання залишилися 77 людей. Частина з них звернулися до влади з проханням надати їм тимчасовий притулок. Починаючи відучора, рятувальники дозволили постраждалим виносити з аварійної будівлі власні речі.

Читайте також: Що стало причиною вибуху в житловому будинку Києва: думка мешканців

"Лабораторія КЖСЕ надала висновок, що будинок не придатний до відновлення та проживання у ньому", – наголосив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

Всім постраждалим міська влада радить почекати тиждень. За цей час проведуть ще одну експертизу і визначать, що ж робити далі. Варіантів усього два – реконструкція будівлі чи придбання нових помешкань для потерпілих.

До кінця тижня департаменту житлового забезпечення і району попрацювати над тим, яка подальша доля вирішення цього питання – реконструкція будинку чи придбання окремих квартир,
– повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Зауважио, за два дні після вибуху про тимчасове житло попрохали 27 мешканців. Наразі їх розселили у гуртожитку. Чиновники запевнили, що люди житимуть безкоштовно і стільки, скільки необхідно.