В цій групі люди, які не відслужили в АТО, є навіть такі, які ніколи не служили в армії.

"Але за покликанням серця і з відповідальністю тренуються", – розповідає командир групи реагування Олександр Волощук.

Серед бійців полковник запасу Святослав Стеценко. Допомагає молодшим побратимам.

"Бойове злагодження достатньо проводити раз на рік у тому разі, якщо люди додатково займаються. Тобто є можливість витрачати свій час на добровільних засадах, у вихідні дні проходити таку підготовку, як це робиться в країнах Балтії. Я думаю, в Україні теж доцільно запровадити таку систему", – переконаний Святослав Стеценко.

Читайте також: Бійця батальйону "Донбас" поховали через два роки після його смерті

У військкоматі, неподалік адміністрації відпрацьовують іншу легенду. Терористи вчинили напад на блок-пост. Доводиться вступати у вогневий контакт, і під час бою надавати першу домедичну допомогу.

Тут усім керує ветеран Айдару на позивний "Берет". Він на фронт пішов у 2014. Тому може порівняти, як змінилася армія за три роки війни. Переконаний – резервістам слід дозволити володіти зброєю.

Я з Криму. У 2014 році 15 бовдурів з автоматами змогли захопити й утримати місто 50-тисячне Феодосія до підходу російських сил. І це було не те що образливо, у мене до цих пір кулаки стискаються,
– розповідає "Берет".

Збори резервістів під керівництвом Сухопутних Військ триватимуть десять днів. Участь у них беруть декілька тисяч бійців зі всієї України.