Про це розповів очільник поліції Києва Андрій Крищенко, передає "Громадське".

Читайте також: Під стінами Ради сталася сутичка, запалили шини: фото та відео

За його словами, в одного із правоохоронців зламано ключицю

"Потерпілим надають медичну допомогу. Стосовно затриманих проводять слідчі дії. Їм інкримінують хуліганство. Вже відомо про відкриття щонайменше одного кримінального провадження. Наразі під Радою ситуація – більш менш стабільна, проте тривають словесні перепалки, а також дехто жбурляє каміння у правоохоронців", – додав Крищенко.

Натомість радник голови МВС і нардеп Антон Геращенко переконує, що це була провокація, за якою стоїть безпосередньо Росії. Водночас він додав, що розпочали сутички з правоохоронцями прихильники "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі та робили вони це за гроші росіян.

"До будівлі Верховної Ради підкотили шини та намагалися їх підпалити. Коли співробітники поліції не дали цього зробити, в них полетіло каміння", – підкреслив парламентар з трибуни парламенту.

Додамо, що інформацію про потерпілих і затриманих підтвердив також радник МВС Зорян Шкіряк, пише Politeka.

"Під час нападу на співробітників правоохоронних органів, зловмисники використовували вибухові пакети, пляшки із запальною сумішшю, кийки, металеві предмети, намагалися підпалити шини. Результат нападу на ВР: серед постраждалих 10 правоохоронців. У кількох переломи, зокрема ключиці і перенісся. Затримано 9 правопорушників", – зазначає він.

Згодом речник МВС Артем Шевченко наголосив, що все ж було поранено 13 правоохоронців.

Нагадаємо, раніше сайт "24" повідомляв, що під час акції з вимогою підвищення пенсій військовослужбовцям під будівлею Верховної Ради сталися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.